Role de interior sau role de exterior?

Inainte de a achizitiona o pereche de role trebuie sa va ganditi daca doriti de interior sau exterior, pentru ce vreti sa le folositi si nu in ultimul rand care este bugetul vostru disponibil pentru a investi in acest sport. Dupa ce raspundeti la aceste intrebari o sa va fie foarte usor sa alegeti o pereche de role potrivite pentru voi.

Primul lucru pe care trebui sa-l decideti este locul unde vreti sa folositi rolele: in interior, afara, pe strada sau pe trotuar. Exista o diferenta mare intre rolele de interior si cele de exterior.

Rolele pentru exterior au roti mai moi decat rolele pentru interior deoarce rolele cu roti mai moi absorb mult mai bine vibratiile pe care le obtineti cand patinati pe pavaj dur.

Indiferent de rolele pe care le alegeti trebuie sa va decideti ce fel de rulmenti doriti. Un rulment pentru role este un dispozitiv anti-frecare care se introduce pe fiecare parte a rotilor cu un  ax central (rulmentii nu vin cu osii). Rulmentii utilizeaza ABC pentru a diferentia nivelul lor de calitatea. ABC-urile pornesc de la 1 pana la 9, 9 fiind cel mai bun. Indiferent daca sunteti incepator sau avansat e bine sa alegeti role cu un minim de ABC5.

Daca sunteti in cautare de intreceri sau sa va alaturati unei echipe derby, pentru dans artistic aveti nevoie de un model specific astfel incat sa puteti maximiza performanta in timp ce faci aceste activitati.

Pentru incepatori cele mai bune role sunt cele quad. Aceste role sunt pozitionate 2 cate 2, pentru a va ajuta sa va mentineti echilibru. Rolele inline au rotile pozitionate pe o linie dreapta.

Felul in care sunt aliniate rotile ofera diferite posibilitati sau diferite stiluri de patinaj. Orice role pot fi adaptate pentru a fi utilizate in aer liber prin simpla schimbare a rotilor.

Rolele quad au sistemul de franare in fata iar rolele inline au sistemul de franare in spate, in zona calcaiului.

Acest lucru este bine de stiut mai ales pentru incepatori, acestia trebuie sa stie exact cum sa se opreasca.

Este de asemenea important sa alegeti marimea potrivita atunci cand va cumparati role, rolele trebuie sa se potriveasca perfect, sa nu fie nici prea mici nici prea mari si pentru cel mai bun raport pret caliatete vizitati www.sportaddict.ro .

Sportul pe role poate fi o activitate distractiva si interesanta pentru intreaga familie. O data ce luati rolele in picioare acestea trebuie sa fie bine legate astfel incat sa va protejeze glezna si sa va ofere sprijin constant.

Daca nu sunt bine stranse riscul de accidentare creste insa daca le-ati strans prea tare acestea va pot cauza dureri atunci cand patinati.

Pe piata sunt si role de viteza. Acestea sunt destinate pentru exact ce spune si numele: viteza! Ele pot fi folosite pentru curse competitive si pot fi utilizate si in interior si in aer liber. Rolele de viteza sunt favorizate de tineri din motive evidente. Rotile rolelor de viteza sunt mai late (40 mm) si mai inalte (62 mm) fata de rolele de agrement.

No comments :

No comments :

Post a Comment